trading

Myter om trading

”Jag tradar inte längre aktier”-
Aktier är näst intill de uteslutande tradingobjekten i Sverige. Warrants, optioner och terminer är bara en krydda i tradingtillvaron. I Sverige är det väldigt få som kan överleva på trading om personen inte tradar aktier. Den människa som säger till dig att den har slutat trada aktier är med största sannolikhet på botten av sin karriär som trader. Bara för att det är ännu svårare att överleva på trading om man inte tradar aktier. Det finns väldigt få om kanske inga som lever på annan trading än aktietrading i Sverige idag.

”Jag tradar lite då och då”
– Detta fungerar absolut inte. Den människa som säger till dig att den bara tradar lite då och då förlorar garanterat pengar på marknaden i förhållande till den som tagit en enkel ”buy-and-hold” strategi. Daytradar göra man antingen på heltid eller inte alls. Någon som tradar ”lite då och då” skänker garanterat pengar till marknaden, och detta kommer personen upptäcka när inkomstdeklarationen kommer och upplyser om att det blev ännu ett minusår.

”Det går att göra snabba återkommande övervinster på marknaden”
– Den människa som säger detta till dig vet inte vad denne pratar om. Marknaden fungerar enligt 80/20-regeln. 20 % av aktörerna tar hem 80 % av vinsterna. Det går inte att kontinuerligt göra snabba övervinster som trader på marknaden.

Leave a Comment