aktier, trading

Några av börsens gyllene regler

”Cut your losses short” – Utvecklas inte aktien som du har tänkt dig, gå snabbt ur den. Respektera din utsatta stoploss (hamna inte i en psykoligisk fälla med att ta bort eller ändra din stoploss). Vänta inte ut en dal för att få tillbaka pengarna du har förlorat när kursen sedan stiger, det är inte alls säkert att den gör det. Bättre med små än stora förluster.

”Let your profits run” – Om du äger en aktie som utvecklas som du tänkt dig inom en uppåtgående trendkanal, behåll den. Men var beredd att agera när det vänder, det gör det alltid.

”When in doubt, stay out”
– Om du äger en aktie som utvecklas som du tänkt dig inom en uppåtgående trendkanal, behåll den. Men var beredd att agera när det vänder, det gör det alltid.

”Let the trend be your friend” – Om du äger en aktie som utvecklas som du tänkt dig inom en uppåtgående trendkanal, behåll den. Men var beredd att agera när det vänder, det gör det alltid.

Spel och kärlek går inte ihop. Skaffa dig ingen relation med dina aktier. Aktier har inga känslor och de struntar helt i vem som är deras ägare. Aktier är papper som är till för att säljas för att öka ditt kapital. Blir du förälskad i en aktie så kommer du snart att bli bedragen.

Leave a Comment