böcker om daytrading, trading

Rekommenderade böcker för att bli en bättre trader

Det finns väldigt många böcker om daytrading ute i handeln och som kan vara bra att läsa om du vill lära dig mer om daytrading. Därför tänkte jag ge några förslag på svenska och engelska böcker som jag har sökt mig fram på nätet att hitta. Jag har inte läst alla själv och kan därför inte rekommendera alla böcker från personlig erfarenhet men detta är böcker som bland annat Eric Olaison och John Lönnqvist har läst.

Eric Olaison är en av Sveriges yngsta professionella daytraders. Eric Olaison har en omsättning på fler tiotals miljarder kronor om året. John Lönnqvist började intressera sig för aktier 2007 och har efter det haft en utomordentlig framgång i sitt yrke som daytrader. Innan han blev daytrader så var John Lönnqvist professionell snowboardåkare och var rankad 10a i världen men var tvungen att sluta 2003 efter att samma korsband rykt två år i rad.

Eric Olaisons rekommenderade böcker till tradingintresserade:

 1. Market Wizards I, II och II av Jack D. Schwager
 2. Reminiscences of a stock operator av Edwin Lefèvre
 3. Trade your way to financial freedom av Van K. Tharp
 4. Financial freedom through electronic day trading av Van K. Tharp
 5. Way of the turtle av Curtix M. Faith

John Lönnqvists rekommenderade böcker till tradingintresserade:

 1. One good trade av Mike Bellafiore
 2. Read the greed av Mike Reed
 3. Emotion free trading av Larry Levin
 4. Mastering the trade av John F Carter
 5. Techniques of tape reading av Vadym Graifer

Andra rekommenderade böcker till tradingintresserade:

 1. Boken om teknisk analys av Johnny Torssell & Peter Nilsson
 2. Tradingguiden av Jonas Bernhardsson
 3. Edge av Johnny Torssell & Peter Nilsson
 4. Boken om trading av Johnny Torssell & Peter Nilsson

Hur man blir en daytrader

För det första vill jag poängtera, som jag hoppas du har förstått, är att det är svårt att bli en daytrader. Det krävs ett stort startkapital och enorm kunskapskälla. Om man inte har ett tillräckligt stort startkapital så kan man fundera över om man skall börja med swingtrading. Swingtrading kräver inte lika stort startkapital och det kan vara bra att börja med det tills man har byggt upp ett bättre kapital och vet mer vilken strategi man skall använda sig utav. Man kommer aldrig som trader kunna läsa sig till all kunskap, det är en god vägvisare framåt i utvecklingen men det krävs också att man gör det på riktigt. Att man köper och säljer aktier, att man får känna på hur marknaden egentligen är, och känna på hur det är att förlora massa pengar.

För förluster kommer det definitivt bli innan du är en duktig daytrader. Därför krävs det att du har så mycket startkapital att du klarar dig även fast du förlorar pengar hela tiden. Utöver att du tränar praktiskt framför skärmarna så är det en god idé att läsa böcker vid sidan om. Läs allt du kommer över, böcker, hemsidor och bloggar. Man kan aldrig få för mycket information om trading. Det finns alltid något nytt som är bra att känna till. Gå på aktieträffar och träffa likasinnade människor. Att prata om sina intressen och utbyta tankar och funderingar är ett väldigt bra sätt att lära sig om sitt intresse.

Anteckna din utveckling för att senare kunna gå tillbaka och se om du behöver ändra någonting. Utöver att läsa så krävs det att du har rätt personlighet till daytrading, om du inte har det så kommer du aldrig klara av daytrading särskilt länge. Känn inget krav på att du måste få in pengar genom trading för att överleva, trading ska vara något kul och därför ska du använda pengar som du klarar dig utan om det skulle bli så att du förlorade allt.

Leave a Comment